Det blir ikke tur uten bål eller ostesmørbrød. Aller best er ostesmørbrødet brukt som pølsebrød.
Jeg har ikke tall på hvor mange mislykka forsøk jeg har sett på å lage ostesmørbrød. Og om ikke
mislykkede så iallefall ikke uten heftig rengjøring av panner eller skiver hvor osten har falt
mer eller mindre av.
Ok, la oss fortsette videre på dette alvorlige temaet. Du har sikkert opplevd det selv, og irritert deg over dårlig smeltet ost eller svartsvidde skiver. Her følger en metode som gir deg perfekt resultat hver eneste gang! I tillegg så er denne metoden fryktelig enkel slik at du kan stort sett kan slappe av mens maten lager seg selv.
Steg 1. Sett skiva på høykant i nærheten av bålet. Sikre et fast og rent underlag. Eks kan være en pinne eller en sten. Bruk en pinne eller sten til å støtte skiva. Pass på at vinkelen ikke blir for bratt slik at osten renner av. Du kan evt legge skiva flat i starten for å la osten svi seg fast i kanten av skiva før du setter den på høykant slik at osten ikke sklir av.
Steg 2. La osten smelte. Dersom det går sakte flytt skiva nærmere bålet. Går det for fort følg med på at ikke det er for varmt slik at osten blir for myk og renner av.
Avansert tips: Følg med på om det fyker fra bålet, eller om bålet kan rase. Da blir skiva fort full av aske og sot. Dersom det blåser, legg skiva slik til at det ikke blåser bøss eller aske på osten
Steg 3. Spikk en "Y"-formet pinne, og lag spiss på de 2 endene av Y-en slik at du får festet pølsa. Anbefaler å kjøpe Gilde skinnfri kjøttpølse, og dele den på tvers. Grill pølsa på bålet som vanlig.
Steg 4. Undersiden av skiven trenger også å grilles. Den enkleste måten å gjøre dette på er å benytte den "Y" formede pinnen når pølsa er ferdig stekt. Legg skiva oppå Y-en og hold den over bålet til den blir lett ristet på undersiden.
Ok, la oss fortsette videre på dette alvorlige temaet. Du har sikkert opplevd det selv, og irritert deg over dårlig smeltet ost eller svartsvidde skiver. Her følger en metode som gir deg perfekt resultat hver eneste gang! I tillegg så er denne metoden fryktelig enkel slik at du kan stort sett kan slappe av mens maten lager seg selv.
Steg 1. Sett skiva på høykant i nærheten av bålet. Sikre et fast og rent underlag. Eks kan være en pinne eller en sten. Bruk en pinne eller sten til å støtte skiva. Pass på at vinkelen ikke blir for bratt slik at osten renner av. Du kan evt legge skiva flat i starten for å la osten svi seg fast i kanten av skiva før du setter den på høykant slik at osten ikke sklir av.
Steg 2. La osten smelte. Dersom det går sakte flytt skiva nærmere bålet. Går det for fort følg med på at ikke det er for varmt slik at osten blir for myk og renner av.
Avansert tips: Følg med på om det fyker fra bålet, eller om bålet kan rase. Da blir skiva fort full av aske og sot. Dersom det blåser, legg skiva slik til at det ikke blåser bøss eller aske på osten
Steg 3. Spikk en "Y"-formet pinne, og lag spiss på de 2 endene av Y-en slik at du får festet pølsa. Anbefaler å kjøpe Gilde skinnfri kjøttpølse, og dele den på tvers. Grill pølsa på bålet som vanlig.
Steg 4. Undersiden av skiven trenger også å grilles. Den enkleste måten å gjøre dette på er å benytte den "Y" formede pinnen når pølsa er ferdig stekt. Legg skiva oppå Y-en og hold den over bålet til den blir lett ristet på undersiden.
Steg 5. Legg pølsa på brødskiva og nyt!
(Har vært litt utålmodig og med skiva på bildet så osten er ikke helt smeltet)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar